Wednesday, February 20, 2008

Tutvume India ookeaniga

Leino:
Tänane päev algas siis hommikul üsna vara. Kuskil 3 paiku kuulsime terrassil kobinat. Riina, kui kõige uudishimulikum avas ukse ja... ...sai lainega mööda vahtimist. Pidi ka kohe dušši võtma, et soola maha saada. Niipalju siis tõusust ja mõõnast ja täiskuust ja merevaatega toast :) Tõusu ja mõõnaga saavad eestlased ikka piki päid-jalgu, isegi siis, kui nad teavad, et need olemas on. Tavaliselt suudetakse õigel ajal unustamistrikk teha.
Hommikul on terrasilt hea vaadata, kuidas kohalikud odadega kaheksajalgu nopivad. Meri on bungalost ca 100 m kaugusel. Peale hommikusööki saab otsus tehtud – snorgeldama! Selle peale kulub ennelõuna ja tükk pealelõunatki. Start kell 10:00. Sõidame ümber Zanzibari, idaranniku läheduses paikneva Memba saareni (seal veedab puhkuse üks „Ekspressi“ tellija). Teel annavad ookeanis hüplevad delfiinid meile programmivälise etenduse. Kuigi laine on öisest kalalkäigust poole madalam, tekib kiiresti kaks kalatoitjat, kellest üks ka tagasiteel öögib. Päris kahju neist! Minek ja tulek võtavad mõlemad aega 2 tundi. Snorgeldamine on iseenesest tore, eriti neile, kellel see esimene kord. Kala nagu muda, sekka karvaseid ja sulelisi, aga korallid on vähe lahjavõitu. Peale mulistamist pakutakse paadil lõunat. Mõned vettehüpped ja tagasiteele. Tõus on niipalju mõjunud, et sõidame umbes poole lühemat teed üle korallirahude, aga vastutuule tõttu on ajakulu sama. Kaldale jõudes avastame, et ei ole aidanud kõvim päikesekreem ega riidedki. Kõik punased kui vähid!
Pisut vaba aega, mida Heikiga kasutame värviliste hilpude ostmiseks ja siis õhtusöök. Seafood on siin lihtsalt ületamatu – krabid, kaheksajalad, kalmaarid, kalad jne. Võibki sööma jääda. Õhtuse kokteili ajal kustuvad järjest Jaak ja Kaido. Öörahu saabub kell 21:00. Oli väsitav päev.

No comments: