Sunday, February 24, 2008

Comeback vabariigi aastapäeval

Elen:
Peale viietärnihommikusööki (mis ei tundunudki enam nii luks kui eile ehk päevaga oli justkui üks tärn vähemaks jäänud) sõidutati meid Nairobi lennujaama. Virgini noortöötajad pidid paberkaustast üle kontrollima, kas säherdune maa nagu Eesti on tõesti olemas. Õnneks ikka veel oli! Heiki soov saata pagas otse Tallinnasse näis kandideerivat lennujaama aasta keerulisima keisi tiitlile. Appi kutsuti Keenia Virgini boss, meie eilne sõber. Tunnikest pool jändamist ja visa Eesti mees sai oma tahtmise. Nairobi lennujaamas võisid šopahoolikud oma kirele veelkord järgi anda. Heiki sai siin muidugi taas esikoha ja seega võib ta pidulikult kuulutada mängu „kellel on reisi lõpuks kõige rohkem asju“ võitjaks. Lend hilines ca 50 minutit st oli suht täpne. Riina-Leino sõlmisid sel teemal kihlveo, mille naispool taas võitis – siin reisil on juba kord nii kombeks, et mehed kaotavad kihlvedusid.
Poisid tellisid vabariigi aastapäeva puhul (Eesti Vabariik, palju õnne auväärseks 90. aastapäevaks!) lennukis vahuveini, neitsi-personal pakkus omalt poolt pidupäeva puhul juurde šokolaadi ning heiskasime eesoleva istme külge Kili tipus käinud sinimustvalge. Igavusest pistsime üksteisele jääkuubikuid krae vahele. Vennad olid suht tasased: Jaak luges Uhhuu-tuuri ja Priit viskas mõned isteteemalised naljad, nagu ikka.
Lennukiaknast nähtud kuusnurgad kõrbes ei olnudki militaarobjektid, vaid Liibüa põllumajandusime (http://www.livescience.com/imageoftheday/siod_041116.html)
Heathrows õnnestus Heikil jõuda SASi lennule. Alles jäänud viis neegrit (ehhee!, valge kohta võib seda sõna tarbida!) said bussis ligi 2 tundi läbi vihmutava Inglismaa Stanstedi poole loksuda; nägid, kuidas bussi kojamees rikki läks ja kuulsid, kuidas seetõttu hädaabikõnesid tehti. Olime üleväsinud ja –vintsutunud.
Äratus hommikul kell neli ja enne uue päeva keskpäeva maabusime kallil kodumaa pinnal. Meid võttis vastu ilus päikeseline ilm ja lumetu talv. Seega oli piisavalt põhjust käia ära Aafrika lael lund otsimas ja leidmas! Kahju vaid, et see Hiina uue aasta kalender jäi tippu viimata ja kaheksast eestlasest inimpüramiid tekitamata.. Järgmine kord järgmisel mäel!? :)

No comments: