Saturday, September 18, 2010

Harjutusi iseseisvaks maaeluks

Siki:
Karuhäälne kapteni röögatus „ÄRATUUUUS“ tõi minuni meie reisi viimase hommiku, peale mida sai panna „Seiklusjutte maalt ja merelt“ sarjas riiulisse ka uue teose „10 000 ljööd plekki Aadria merel“.
Kogu reisi täpsustuseks siiski, et tegelikult nähti ka korralikke purjekõlbulikke minuteid, mille tõestuseks oli kodusadama Biogradi lahel toimunud manööverdustelaadsete tegevuste käigus rebenenud genu. Viimase tuvastas täna hommikul jahi üleandmisel karmiilmne, kuid siiski verinoor rendifirmaesindaja, kes muutus sujuvalt leebemaks peale rämedahaisulisest külmikust kolme A le Coq õllepurgi avastamist! Seda kõike tänu Diva I paatkonna ebatervele maitsemeelele ja vääritimõistetud põhimõttele, et kui juba Horvaatias, siis tee nagu horvaatlased. Nimelt nädala jooksul tarbiti seda jooki, mida horvaatlastest endist üle jääb ning teadmatutele turistidele kõrge hinna eest delikatessi pähe müüakse - šljivovica, travarica, orehovica ja mis iganes kangestatud-suhkrustatud-promillistatud kohalike puuviljade leotusvesi.
Diva I mees-konnast olid eelmisel õhtul lahkunud juba Daire-Veiko ning ilma suurema tseremooniata lahkusid varajastel hommikutundidel Marit-Raul. Peale peakokk Daire lahkumist sai järelejäänud meeskond ka terve reisi kõige kesisema hommikusöögi – seekord kivi organiseerijate kapsaaeda! Järgmine kord mitte sellist strateegilist viga sisse lasta – lustikummutireisidel lahkub viimasena laevast kokk, huultel veel hüüe „Kas ma saan veel teile midagi suupärast pakkuda?“.
Peale seda, kui meeskonna koosseis vähenes juba 50%le seoses Moosi ja Janise lahkumisega (kaasas kuumad kallistused/suudlused ja kohalikud kulinaariatooted), suundusid mahajäänud merekarud aga Biogradi vaatamis-väärsustega tutvuma. Kiviklibune rand, vaid kehakeelt valdavad kodu-majutusepakkujad, kuid siiski-siiski – horvaatia traditsiooniline pulm kõrval-baaris, küpsed puuviljad ranna-äärselt turult, kohalik vein ja rahvus-vahelised kokteilid. Chilllll…. Mere-õhumür-gituse ja päikese-piste saanud Joonas käis meeltesegaduses välja ka veksli after-after-after party’l detsembris meile kõigile küpsetada kala soolakoorikus – meest sõnast!!!
*****
Kokkuvõtteks sõnastik blogilugejatele:
- Moos = päriselt olemasolev isik, kes on endale sellise nime vabatahtlikult valinud, armastab jullat.
- Täpiks sõitma = kaasvõistlejaid nii kaugele maha jätma, et on horisondil näha vaid täpp.
- Mootoriga sõit = seks kajutis.
- Kapten = kaudses kõneviisis ning umbisikulisel tegumoel kommunikeeruv isik, keda peab kuulama alles siis, kui kalli naise esmased vajadused on rahuldatud, ja kes kõigest hoolimata /vabatahtlikult vastutab kogu jahil toimuva eest.

No comments: