Sunday, March 1, 2009

Bali džungel ja elu snorgeldamine

Mangroovimetsad



Kaluripaadid






Leino:
Jätkan nüüd tänast päeva selle koha pealt, kus bänd läks laiali ja meie Eleni ja Katiga põrutasime snorgeldama. Giid poetas meid nimetusse sadamasse, kust leidsime paadiga 20-aastase poisi, kes polnud elusees Balilt lahkunud. Tundub, et nad on siin ikka üsna paiksed. Sadamast merele sõites avastasime mõlemal pool kaldal vaiadele toetuvad bungalod, mida eile nii meeleheitlikult taga otsisime :-(
Paarikümneminutise sõidu järel jõudsime Menjangani saarele, kus sain eludünamo. Snorgeldamine oli super. Tegemist on korraliku riffiga, mis kerkib põhjatust sügavikust. Pilt oli nii kirju, et pea hakkas ringi käima. Paar-kolmkümmend liiki kalu, lugematu hulk koralle ja pisut õõvastav põhjatuse kohal hõljumise tunne. Järsku hakkasid vastu ujuvad inimesed kätega vehkima ja röökima "look other side" üritasin meeleheitlikult rifi kõrval midagi näha, aga tulemuseta. Alles pärast kaldale jõudmist kuulsin Eleni ja paadipoisi käest, et nad olid kõrvuti ujunud 3-4 m pikkuse vaalaga. Ja ma EI NÄINUD SEDA!!!

Saarel paaegu et põkkume kartmatu hirvelisega

Saarelt tagasi sõites korjasime üles kolm sihitult ulpivat võrgupoid, millest üht kasutas sõiduvahendina labakäe suurune krabi. Mees otsustas paatipidi võõramaalastega tutvumise eesmärgil ringi kapata. Plikade kiljumine oli garanteeritud :-)

Evelin, Marit ja Triin said lõpuksometi basseini ääres peesitada.

No comments: