Saturday, October 4, 2008

Õnnelik lõpp. Ateena

Elen:
Reisi lõpetuseks saime mahti läbi astuda ka Ateenast. Nagu arvata võis, ei suutnud üks linn möödunud nädala mereelamustele konkurentsi pakkuda. Õnneks juhtus vähemalt olema meeldivalt soe ilm (siinkohal Leino ilmselt röögatab - ma ei saa aru, miks mehed ei oska nii head ja meie jaoks defitsiitset asja nagu soojus hinnata!)
Õgime end hommikul jahis ogaraks, sest emad on õpetanud, et toitu ei ole ilus ära visata ning taksotame Tertsu-Panajotis' juurde. Edasi kulgeme Ateena peab-nägema vaatamisväärsustega tutvuma. Akropoli väravas konfiskeeritakse Mariti jäätee, poiste õllesid aga mitte. Pilvede suunas viivast marmortrepist üles kulgedes juurdleme, miks jäätee tarbimine solvab jumalaid rohkem kui õllejoomine.. Arvata on, et Poseidonil on siin sõnaõigust:) Vaadanud peaatraktsiooni - tarkusejumalanna Ateena jaoks püstitatud templi üle, tutvume ka merejumal ehk meiejumal Poseidoni omaga. Ainus katuse all olev hoome on siinkandis sepp Hephaisthos tempel.
Väga pikalt me templeis aega ei veeda, kuna soojast ilmast on vahepeal saanud väga soe ilm. Siirdume parimate palade juurde: Terts viib meid ehedasse-heasse kreeka söögikohta. Sööme-joome nii kuis jaksame ehk võtame oma tavalise ringi: tatziki, kreeka salati, kreeka juustu, kala, pita, kannuveini. Üllatusena maksame söömaja eest vaid 10€/nägu.
Järgneb kohustuslik šoping ja paratamatu lennujaam. Otsustan viimaseid minuteid kasulikult kasutada ja Luksemburgi siirduva Antsu pildid oma arvutisse tõmmata (et õigustada arvuti kaasavõtmist - tunnistan, et ma tõesti ei kasutanud seda kordagi). Selgub, et see võtab aega 30 minutit, lennuki õhkutõusuni on jäänud 35 min ja arvuti mingit aja allahindlust täna ei tee. Tulemus, nagu ikka - ka see lennuk pidi meie tõttu pisut ootama..
Lõpetuseks tahan tänada BalticAiri, kes ühel neljapäeval meile sooduskampaania meili postkasti potsatas, Hannest, kes mu ühel laupäeval aasta tagasi LadyBirdiga Soome purjetama kaasa võttis ning Leinot, kes oli nõus hakkama kamba hullude kapteniks:) Ilma nendeta poleks me kunagi sattunud Spiridhonese kalju tipus asuvasse kabelisse, seilanud läbi madala Parose-Antiparose väina, jäänud ankrusse üksildases piraatide lahes, randunud keset ööd Kea Nikolaou sadamas jaaniiedasi. Super, et sattusime just Kreekamaale - kaasas olnud purjetamisõpikust selgus, et Kreeka saared kuuluvad maailma top 10 purjetamiskoha sekka! Kuhu järgmisena? Ahvenamaa? Türgi? Kariibid? Kuhuiganes!! Kindlasti ei jäänud see meie viimaseks merereisiks..

No comments: